Pages Navigation Menu
Advertisement

Utbildningshelg för bracco och spinone 10–11 november

Share Button

Den 10–11 november erbjuds det ett kurstillfälle för spinone och bracco italiano i Vedevåg i närheten av Örebro. Instruktörer är Agneta Andersson och Eskil Sveinsen.

Kursfilosofi och träningsmetoder
Individuellt anpassad kurs vilket innebär att vi hjälper dig med just de delar du och din hund behöver hjälp med. Självfallet försöker vi anpassa träningen till den enskilda hundindividen, allt ifrån grundlydnad till stånd, resning, respekt för fågel och skott.

Då vi är många olika individer med olika ålder och mognad, så kommer vi att dela upp oss i grupper, efter hundens behov och nivå. Vi kommer att arbeta med grunddressyr med inkallning, stoppsignal stånd och ro i uppflog. Det blir anpassad träning efter förarens och hundens kapacitet. Vi jobbar mycket med positiv feedback för att bygga upp en stark relation mellan dig och din hund. Vad gäller fågelarbetet arbetar vi kring fågeltagningen med fokus på bland annat hundens sök, reviering, stånd och resning av fågel. Vi ser gärna att grundlydnaden ska vara befäst i denna grupp.

Vi är två instruktörer, Agneta Andersson, Eskil Sveinsen det finns gott om fasan och enstaka rapphöns i marken.

Förberedelse
Skriv ner en sak som är positivt med er hund, något som ni är nöjd med, samt hundens namn, ålder och erfarenhet samt förväntningar på kursen och sänd till agneta.andersson@redgarlic.se Detta papper kommer ni att få använda i slutet av dagen.

Program
Dag 1, lördag
Samlingsplats Bosjövägen 19, 711 72 Vedevåg
Kl 12:00 den 10:e börjar vi med parsläpp, mentaltest, ro i uppflog, apporttest, för att vi ska kunna se vad vi behöver arbeta vidare med.
Kl 14:oo fruktstund. viktigt att ni har vatten samt energi och varma täcken till era hundar. Passet fortsätter till kl 16:00
Kl 18:00 Föredrag – Att få en lycklig fågelhund

Innan kl 18: ska man ge oss instruktörer skriftlig info om vad som har varit positivt och negativt med er hund samt vad ni vill arbeta med under morgondagen. Målet är att vi alla ska kunna arbeta med lös hund och att vi får se kompletta fågelarbeten:  finna fågel – stånd – resning – ro i uppflog – apport.

Dag 2, söndag
Kl 9:00 parsläpp
Kl 10:30 fruktstund
Kl 12–13 lunch/teori
Kl13–14:30 Individuell träning
Kl 15–16 Individuell träning
Vi avslutar med tårta och kaffe samt summering av kurs. Summeringen av hunden ska skrivas ner skriftligen på ert papper. Alla kommer att få tips och råd skriftligen per mail av mig.

Kursen kostar 2 500 kr för två dagars träning, bokning av plats sker per mail (agneta.andersson@redgarlic.se) samt genom att man betalar 500 kr i förskott, senast den 25 :oktober på Swisch 070-29 55 40. Ange ert namn samt »SPINONE«.

Boende finns i anslutning till markerna i form av ett fullt utrustat torp med tre sovrum och åtta bäddar. För boende, kontakta Henrik Pettersson på 076-837 07 35

Följ
Få nyheter direkt till din e-postadress.

Join other followers

Powered By WPFruits.com