Pages Navigation Menu

Jaktprov

Share Button
jaltprov

För att lyckas på jaktprov är grundlydnad A och O.

Jaktproven för bracco och spinone är indelade i tre delar – fält, vatten och apportarbete. Vattenprovet går ofta under namnet ”eftersöksprov”. Under detta bedöms hundens vattenpassion samt dess förmåga att apportera fågel i vatten. För att få starta på fältprov krävs ett godkänt prov på vatten. Provet måste förnyas varje år.

För att din hund ska kunna erhålla pris på fältprov krävs det att hunden självständigt hittar fågel som den fattar stånd för. Hunden ska sedan under jägarmässiga former stöta upp fågeln så att den medföljande skytten har möjlighet att fälla viltet. Fältprov kan man namnet till trots gå på fjäll, i skog eller på fält.

På SKF:s hemsida finns en provkalender. Där kan du se vilka ordinarie prov som är planerade under året. Du kan även ordna så kallat ”särskilt prov” där du själv anskaffar provmark, domare och provledare. Läs mer om detta här. SRBS anordnar ett antal prov varje år. Dessa läggs in i kalendariet eftersom allt datumen är satta.

För att anmäla din hund till ett jaktprov använder du enklast den ifyllningsbara pdf-blanketten som du hittar här. Fyll i fälten direkt på din dator, spara därefter ner filen och bifoga den i ett mail till jaktprovsansvarig, Kikki Ellström. Inom ett par dagar kommer du att få en bekräftelse på din anmälan.

Följ
Få nyheter direkt till din e-postadress.

Join other followers

Powered By WPFruits.com