Pages Navigation Menu

Valpar

Share Button

valpsida_spinone2Om du är intresserad av att köpa en spinonevalp och vill veta lite mer om rasen samt vilka valpar som finns och/eller är planerade, är du hjärtligt välkommen att kontakta klubbens valphänvisare Jennie Jedenberg. Till valphänvisaren kan också du som är uppfödare och medlem i SRBS vända dig om du har valpar till salu som du vill ha med på hemsidan. 
Alla anmälda kullar ska uppfylla kraven för registrering hos SKK.

På den här sidan lägger vi löpande ut information om planerade och födda spinonekullar. Här hittar du även vuxna hundar som söker nytt hem.


PLANERADE/FÖDDA KULLAR


180526
I slutet av april parades Ekhovs Veritas, »Vera«, med den italienske hannen Wolfmoreno, ägare Roberto Bertagna. Vera är konstaterat dräktig och väntar en kull strax efter midsommar 2018. Båda hundarna har utmärkta jaktegenskaper och används i praktisk jakt. Dom är inte besläktade, har HD-status A och är CA-fria. Vera har också gått ett par jaktprov på fält med fin bedömning. Vera har lyckats mycket bra på utställningar och är bedömd excellent exteriört vid samtliga utställningar . Några cert, ett cacib, reservcacib, två BIR och titeln Nordisk vinnare 2015 har hon fått med sig hem. Vera är frisk, stabil och har en härlig inställning till allt, inklusive arbete. Positiv, glad, snäll och lättlärd med en otrolig lyhördhet. En ren fröjd att jobba med i stort och smått.

Även Wolf har lyckats väl på utställning med bedömning excellent, och har fått en del utmärkelser, däribland ett färskt BIR där Kennel Dei Morenici även fick BIR för tiken Unica (se bild nedan). Wolf är ett riktigt kraftpaket med härlig utstrålning och spinonens milda personlighet. Även han är en riktigt trevlig hund med utmärkta jaktliga- och exteriöra egenskaper.

Välkommen att höra av er och prata hund! Intresse för jakt och jaktprov är ett plus men inte något krav. Kontakt kan tas via mail till ägare Carina Kristoffersson på lappkulla@gmail.com eller 070-2587159. Hemsida kommer inom kort, www.lappkulla.se. Information om rasen, bilder på Veras kullsyskon kan också fås via Veras uppfödare Christina och Mats Strid på www.ekhovsspinone.se.

 

»Vera«, till vänster, och Wolfmoreno dei Morenici samt tiken Unica från samma kennel till höger.


 

Dessa godingar väntar fortfarande på rätt hem.

180205
Hos kennel Donna Liberata föddes den 27/9 nio vit-orangea valpar, fem hanar och fyra tikar. Nu finns två charmiga hanvalpar kvar, som söker hem som uppskattar glada och mentalt mycket öppna spinoni som älskar allt och alla. Far: Vasco (Talco x Tea) uppf. Marinella Cerri, äg. Roberto Bertagna kennel del Morenici. Båda finns i Italien. Vasco används i praktisk jakt. Han är utställd 4 gånger och har erhållit 4 x Exc, 1 BIR, 1 BIG. Mor: Donna Liberata’s Jet Lag (US & CAN UCh Morghengo Alfredo x Donna Liberata’s Gemstone Amber). Denna tik är ett resultat av artificiell insemination med frusen sperma från USA efter en kanadensisk hane som föddes 1997. Hennes blodslinjer är unika. Inavelskoefficient på denna kombination är 0%. För vidare info kontakta kennel Donna Liberata, du hittar alla uppgifter på uppfödarsidan.


OMPLACERING


180611
En ettårig hanhund söker nu ett nytt kärleksfullt hem. Han är självklart frisk, registrerad i SKK och vaccinerad. Föräldrar är Stannamore Bernadette Vittoria/SE 18590/2014 och Framells Durax/S22248/2009. Hör gärna av er till Michaela Schaumann för mer information, telefon 070-290 22 06 eller e-post.

Denne stilige hane söker nu nytt hem.

Följ
Få nyheter direkt till din e-postadress.

Join other followers

Powered By WPFruits.com