Pages Navigation Menu

Valpar

Share Button

valpsida_spinone2Om du är intresserad av att köpa en spinonevalp och vill veta lite mer om rasen samt vilka valpar som finns och/eller är planerade, är du hjärtligt välkommen att kontakta klubbens valphänvisare Jennie Jedenberg. Till valphänvisaren kan också du som är uppfödare och medlem i SRBS vända dig om du har valpar till salu som du vill ha med på hemsidan. 
Alla anmälda kullar ska uppfylla kraven för registrering hos SKK.

På den här sidan lägger vi löpande ut information om planerade och födda spinonekullar. Här hittar du även vuxna hundar som söker nytt hem.


PLANERADE/FÖDDA KULLAR


180724
Den 24 juni fick Ekhovs Veritas, »Vera«, åtta valpar efter den italienske hanen Wolfmoreno, ägare Roberto Bertagna. Alla är fina och välskapta, fyra tikar och fyra hanar, varav två är vit/orange och två brunskimmel (roan). Så här skriver ägaren om kullen: Vid lite drygt tre veckors ålder är det nu full fart. Alla har fått ögon och än så länge lite vingliga ben. Båda avelshundarna har utmärkta jaktegenskaper och används i praktisk jakt. De är inte besläktade, har HD-status A och är CA-fria. Vera har också gått eftersök och ett par jaktprov på fält med riktigt fin bedömning. Vera har också lyckats mycket bra på utställningar och är bedömd excellent exteriört vid samtliga utställningar hon deltagit i. Några cert, ett cacib, r-cacib, tre BIR och titeln Nordisk vinnare 2015 har hon fått med sig hem. Vera är frisk, stabil och har en härlig inställning till allt, inklusive arbete. Positiv, glad, snäll och lättlärd med en otrolig lyhördhet och samarbetsvilja. En ren fröjd att jobba med i stort som smått. Även Wolf har lyckats väl på utställning med bedömning excellent och har fått en del utmärkelser, däribland ett färskt BIR där Roberto och Kennel Spinone Dei Morenici även fick BIR för tiken Unica. Wolf är ett riktigt kraftpaket med härlig utstrålning och spinonens milda personlighet. Även han en riktigt trevlig hund med utmärkta jakt, mentala och exteriöra egenskaper.

Välkommen att höra av er och prata hund! Jakt men också jaktprovsintresse är premierande. Finns någon enstaka valp kvar att tinga. Kontakt kan tas via mail till ägare Carina Kristoffersson på lappkulla@gmail.com eller 070-2587159. Hemsida kommer inom kort, www.kullaholmens.com.Information om rasen samt bilder på Veras kullsyskon kan också fås via Veras uppfödare Christina och Mats Strid www.ekhovsspinone.se.

 

»Vera«, till vänster, och Wolfmoreno dei Morenici samt tiken Unica från samma kennel till höger.

Full fart i valplådan.


OMPLACERING


180905
Nu söker den fem år gamla spinonen “Kompa” ett nytt hem då förutsättningarna för den familj han bor hos har förändrats. Så här skriver nuvarande husse Johan om Kompa: “Han skulle trivas bäst på landet, så han får det utrymme han behöver, som en gårdshund eller familjehund. Om det behövs kan han vara i en hundgård på dagarna, men behöver sova inne i huset under natten. Han är en lite osäker hund, och tycker inte om dom flesta andra hanar, vilket innebär att han behöver lite mer uppmärksamhet. Men han är en väldigt kärleksfull hund, som älskar att bli klappad, helst i timmar. Han är bra med familjer och har ett stort tålamod med barn (vi har både en baby och en fyraåring hemma). Han har en bra näsa för spårning (när han leker) men har inte använts för jakt eller spårning för tävling.”

Kompa är född 2013-04-30, och är en okastrerad hane. Han kom till Sverige från en tysk kennel och återfinns på deras hemsida under namnet “Fatalone”. Idag finns han i Skogås utanför Stockholm.

För mer info, kontakta Johan Oreland via e-post eller på telefonnummer 072-589 82 96

Femårige hanen “Kompa” söker ett nytt hem.


180611
En ettårig hanhund söker nu ett nytt kärleksfullt hem. Han är självklart frisk, registrerad i SKK och vaccinerad. Föräldrar är Stannamore Bernadette Vittoria/SE 18590/2014 och Framells Durax/S22248/2009. Hör gärna av er till Michaela Schaumann för mer information, telefon 070-290 22 06 eller e-post.

Denne stilige hane söker nu nytt hem.

Följ
Få nyheter direkt till din e-postadress.

Join other followers

Powered By WPFruits.com