Klubbinfo / Styrelse

Linus Karlsson
ORDFÖRANDE

Jag är 33år bor med min sambo Cecilia, 3 döttrar och en 11 månader gammal Whippet i Sjuntorp utanför Trollhättan. Jobbar som mekaniker/verkstadsansvarig. När det kommer till hundarna så är jag uppvuxen med Spinone 94-08 och under den tiden också några bassetar då vi i familjen jagade en hel del. Därefter är jag utbildad djurvårdare och har tillsammans med Cecilia haft en wheaten terrier och en cocker spaniel. Nu har vi som sagt en 11 månaders whippet ochvår Spinone. Vår huvudfokus med hundarna är utställning och en del viltspår. Vi är båda här hemma fascinerade av just fågelhundsjakten även om ingen av oss jagar aktivt idag, men kommer försöka komma i kontakt med den ihop med vår Spinone och iallafall träna den typen av jakt

 

 

Maria Frick
VICE ORDFÖRANDE; WEBBREAKTÖR, JAKTPROVSANSVARIG, UTSTÄLLNINGSKOMMITEÉN, NYHETSBREV, ANSVARIG SRBS FACEBOOK

Maria heter jag 33 år gammal och bor i Kungsbacka tillsammans med 2 barn och 3 hundar.
2 Bracco italiano och 1 korthårig vorsteh
Jag är egenföretagare inom hund och driver Ullareds Hunddagis och har Kurser friskvård och massage med fokus på positiva metoder
Jag är uppväxt med fågelhundar men köpte min egna först för 3 år sedan!
Vi tränar mycket inför jakt och jag tycker om att träna o prova de mesta med mina hundar.
Målet för 2024 är att få komma ut på  jaktprov att få till en start i HtM!
För mig är hund ett sätt att leva och jag lever på att sprida den glädjen till fler.
Jag hoppas vi ses under året.

Hanna Andersson
AKTIVITETSANSVARIG

Hanna heter jag. Bor med man och 2 barn i Kinnahult. Vi har för närvarande 2st braccoflickor. Ella, 8år och Aurora, 3år.
Det bor även en släthårig foxterriergubbe som i augusti fyller 11.

Då min vardag spenderas i en mattfabrik är natur och frisk luft otroligt viktigt för mig. Är jag inte i skogen och går eller springer med hundarna är jag i stallet och rider islandshäst.
Hela familjen gillar hundar och de är med oss på allt vi hittar på. Mycket tid spenderas i vår stuga i småland.
Canicross ett nytt intresse sedan ett halvår tillbaka.
Jag är inte så snabb än men det är riktigt kul att tävla mot sig själv och det är något av det roligaste hundarna vet!
Husse jagar, mest rådjur och älg men har börjat få intresse på fågel sedan Ella kom.
På hösten brukar hon hänga med honom upp till Västerbotten på älgjakten och då får hon även chans att träna på lite fjällfågel. Vi hoppas framtiden för med sig mer fågeljakt för båda braccoflickor!

Ella kom till mig som foderhund när hon var 5år, Aurora som 2.5åring så jag har inte haft dom så många år än. Bracco har länge varit en önskeras och jag trodde aldrig att jag skulle få chansen att ha två så fina individer hos mig.
Det jag gillar mest med rasen är att den är vaken, lättlärd, följsam och hänger med på allt vi ber dom om.

 

 

Kristine Skjold Svendsen
AVELSANSVARIG BRACCO, UTSTÄLLNINGSANSVARIG

PRESENTATION KOMMER INOM KORT

 

Richard Johnsson
AKTIVITETSKOMMITÉN

Richard heter jag, 29 år gammal och kommer från Kungsbacka. Jobbar som snickare till vardags och driver eget företag sen 8år tillbaka. Har en son på 6år som även han gillar hundar minst lika mycket som mamma och pappa.

Jag är inte uppväxt med hund men det har blivit ett stort intresse och det är helt klart något jag brinner för.

Jag äger två Bracco-flickor som heter Doris och Amanda som jag gärna spenderar tid med i skogen eller någonstans där dom får simma.

Vi tränar en hel del för att komma framåt i våran resa med jaktprov och andra utmaningar. Vi är och simmar mycket då jag tycker det är viktigt att hålla hundarna i god kondition för att lyckas med träningar och det vi vill åstadkomma. Viltspår tycker vi är kul också och båda är SE VCH!

Vi har i stort sett aldrig bråttom med någonting men vill såklart samtidigt ta oss framåt, vi tar alltid allting i våran takt.

 

Carina Kristoffersson
AVELSANSVARIG (SPINONE), AKTIVITETSGRUPP

Jag heter Carina Kristoffersson, en infödd norrlänning som blivit permanent dalkulla sådär ”mitt i livet”. Numer bor jag i norra Dalarna i en liten by som heter Våmhus med mina tre spinonetikar Vera, hennes avkomma Cassi och Lily. På dagarna jobbar jag, sedan några år tillbaka, som inskrivningshandläggare på Lantmäteriet i Mora.

Hundintresset är något som följt mig med mig hela livet vilket innebär att jag har väldigt svårt att tänka mig ett liv utan hund i någon form. Det blir ett sätt att leva. Ett gott liv innehåller absolut minst en hund. Många olika raser har berikat mitt liv men det var mitt jaktintresse som ledde mig till spinonen som ras.

Jag hoppas att få bidra till att bl.a. föra fram och stärka spinone och bracco som ras och som jakthund i hela Sverige, men också samarbeta med andra rasklubbar inom SKF för gemensamma aktiviteter. Alltid kan man bidra med något någonstans och alla vill vi ju ha roligt med våra hundar, behålla deras särart och att hålla dem friska.
”Ingen kan göra allt men alla kan göra något”

Miguel Canaverde
JAKTPROVSKOMMITÉN, VALPHÄNVISNING

Miguel heter jag, 39 och bor i Göteborg. Jag är född och uppvuxen i Portugal. Hundarna har varit en stor del av mitt liv så länge jag kan minnas.

Min familj har avlat jakthundar i över 40 år, och jag själv har ägt, tränat och tävlat och jagat över hela Europa med stående fågelhundar i snart 25 år. Jag började med Bracco Italiano 2008 och sedan dess har mitt focus varit att främja jaktkvaliteérna hos denna mycket unika ras.

Jag har nu bott i Sverige i 11 år, jag flyttade hit med avsikten att jaga och visa mina hundar hitta vilda fåglar i vilda marker, en mycket viktig förutsättning för att bli en riktigt bra jakthund.

Att få se denna rasen blomstra bland jaktfolk, är ett utav mina livsmål

 

Kristina Ellström
Adjungerande Kassör

Jag är 50 år, sjuksköterska sedan 29 år tillbaka men jobbar nu som enhetschef för kommunal hemsjukvård. Jag började min bana med stående fågelhund 2001 med en fantastisk weimaranertik vid namn Yatzy. 2006 på ett jaktprov såg jag bracco för första gången och blev såld!

Hösten 2007 kom min första bracco från kennel Ensemble, Biim, och vilken resa vi hade. Biim är min stamtik och idag har jag en tik hemma, Zana, som är barnbarn och barnbarnsbarn till henne.
Hundarna är mina bästa vänner, både i jakt och hemma. Jag njuter när man får det samarbetet tillsammans som kommer efter några år av träning och jakt.

 

Valberedning

Valberedningen har en central roll i en ideell förening. Valberednings främsta arbetsuppgift är att ge förslag till nya förtroendevalda till klubbens styrelse. Valberedningen ska ge förslag till nya ledamöter till styrelsen och till revisorer. En styrelseledamot kan inte samtidigt sitta i valberedningen.

Nedan hittar ni de personer som sitter i valberedningen:

Sammankallande: Rebecca Billström. Tel:076 338 65 53

Anki Skrucha. Mejladress: anki@bracco.se , Tel: 0760-081021

Birgitta Jönsson