Pages Navigation Menu
Advertisement

Rapport från årets raduno

Share Button

Var tredje år bjuder Club Italiano Spinoni in till »Raduno Triennale«, utställning och fältprov, som även är öppen för utländska deltagare.
I år höll den till i italienska Toscana, nära Pisa, och här är rapporten från våra svenska deltagare.

Vi var tre ekipage som åkte ner, med totalt åtta hundar. Kennel Cara Compania och Kennel Ryttarstigen deltog med totalt sex hundar och representerade Sverige i både utställning och på fält.

Det blev övervägande bra omdömen på utställningen där cirka 180 hundar deltog. Bosco Spinone del Mucrone, Gianna Pure Passion, ägare Gitte Jönsson, och Cornelia da Costa Vista, »Nea«, ägare Gun Edström, fick »excellent« i respektive grupp samt »very good« gick till kennel Cara Companias »Fiona« och »Fosca«.
Dag 2 var det dags för fältprov. 70 hundar delades in i nio grupper, »batterias« som spreds ut över ett större område. Efter proven återsamlades alla och då omnämndes Gianna Pure Passion, (»Gina«), ägare Gitte & Lars-Arne Jönsson, och Sanjika Tibaldo, »Aldo«, ägare Gun Edström, som bästa hund i sin respektive batteria.

Lördagskvällen vigdes bland annat åt en genomgång av rasen där varje deltagande land gav en presentation av just sitt arbete med rasen. Gun Edström representerade Sverige och gav en fin bild av vårt arbete i Sverige.
Vi kan konstatera att rasens population är liten utanför Italien, där USA och England är störst med cirka 4000–5000 individer, och att det finns en del kvar att arbeta med här hemma för att öka intresset för denna underbara ras både som jakt och familjehund. Klicka här om du vill läsa mer om respektive lands presentation.

SRBS nya diplom som kan delas ut till personer eller organisationer som på ett förtjänstfullt sätt arbetat för våra raser, överlämnades till Kennel Mucrone, Nadia Guerrini och Salvatore La Spada. Dels för många placeringar på utställningen och deltagande på fältprov men framförallt för deras engagemang för rasen med information, hjälp och stöd till uppfödare utanför Italien.

/Iia Fehrm Schlichter

Öppningsceremonin.

Lars-Arne och Gitte Jönsson ställde ut fyra hundar. Klassen var Roano Marrone, lavoro (jaktklass). Här ser vi Gianna, (nr1) som fick exellente och Fosca, (nr3), molto buono.

Här står domaren Marco Piva och Gun med Aldo och väntar på att få starta på fältet. Salvatore La Spada på väg tillbaka efter att hans hund stött upp en fasan.

Waterfairies Emma blev bästa bruna tik och visades av Nadia Guerrini.

Al Miglior Gruppo e alla Miglior Spinone Straniero, (bästa uppfödargrupp och utländska hund), denna trofé fick familjen Griffin, Kennel Sanjika.

Följ
Få nyheter direkt till din e-postadress.

Join other followers

Powered By WPFruits.com